Söndagsbloggen av El Pedro - Sveriges mest lästa

Jajemensan så är det! Det finns alltid massvis med nyheter att blogga om på en söndag! I vanlig ordning brukar jag, beväpnad med en kopp kaffe eller fem, börja med lite info lördagen, och den här söndagen utgör inget undantag..


Lördagen 2008-08-30

Jag körde mass-sms-utskick i mitten av veckan i jakt på partysugna vänner ock bekanta. Brukar alltid fungera skitbra. Igår gjorde det inte det, till en början i alla fall. Min svåger med kompis dök upp som första gäster 56 minuter efter utsatt tid. Ingen bra start.
Men! Allt eftersom tiden gick fylldes lägenheten med en gott gäng! Det är fest! Musiken pumpar, glada människor skålar och skratten ekar än en gång ut i natten från Hornsgatan 36.. Aaah.

Förfesten flyter på och kantas av Irish Coffee, en rafflande omgång Fylle-Jenga och allsång! Golvet är lite klibbigt idag, så jag tror det är säkert att påstå att vissa hade lite problem med motoriken. En bidragande anledning till skvimpet är som vanligt någons yviga dance moves (jag nämner inga namn, men jag tror den vinmarinerade Eric vet vem jag menar).

Några var inne på toaletten osedvanligt länge, bör nämnas. Jag har precis spenderat en stund med att rengöra spegeln från handavtryck (?).. Haha, festen bjöd på nåt för alla.

Ribban för nattens bravader sattes fem minuter innan avfärd mot stan. Min vänstra högtalare sprängdes till tonerna av Mötley Crües Girls! Girls! Girls!. Kiligt förvisso, men faan va rock n' roll!!

- Staden nästa! skrek el Capitan, och uppmaningen mottogs med ro från resten av gänget. Folk har i allmänhet svårt för att lämna mina förfester.. Tänka sig att 34 kvm har en sådan grym dragningskraft.

Vi gick.


Stan

Vi tog en liten omväg via Teknologhuset och den beryktade 75-årsfesten.. En snabb överblick, slutsats och klackvändning för mig och Alex. Vi tar ut lite pengar istället. Trevligt folk i kön, förutom en konstig typ i blå uniform och reflexväst som insisterade på att omhänderta min öl. Han behövde den nog bättre än jag. Klart grabben ska ha en öl, liksom..

Jag och Alex styrde mot Harrys och fick till vår förtjusning syn på Alex kusin i fördelaktig köposition. Vi slank in som två rävar i natten.
Alex fick snart upp ögonen för en donna som han uppvaktade febrilt med hela sitt dansregister. Hon hade pojkvän så det var bottennapp.. Men man glömmer inte Alex charm i första taget! She'll come around. =)

Harrys var okej, men inte mer. Fast jag lärde känna, eller fick iaf ett litet smakprov av några nya personligheter! Underbara människor som kom med löften om kräftor. Underlig approach, men den funkade på mig!


Hemma då.

Känner mig fortfarande lite party sådär, så jag klämmer ut den sista energin genom att snubbla in i diskbänken som är full med glas. Köksgolvet är helt plötsligt lite vasst. Men det var bara ett Guinness-glas. Kan ju alltid köpa ett nytt nästa gång jag är i Dublin. Typiskt..

Japp, så gick skiten ner, som man säger i Amerika. Nej, nu ska jag i egenskap av hobbyfrisör klippa min far!



                            

                           

Grönt som..

Idag kände jag en sådan där underbar doft man bara vill stänga in i en burk, ta fram på vintern och sniffa på. Jag snackar om nyklippt gräs. Bland det bästa och mest somriga jag vet. Får mig att tänka tillbaka på barndomen..
Passa på nu, för snart är det vinter..


Brrr..!


Kortis!

Igång med jobbet igen. Kiligt värre. Nog om det.


Jaa, imorgon är det freitag, och det vet vi ju vad det betyder! Helg!

För det mesta jobbar jag ju aaaaalltid på fredagar, men morgondagen är ett fenomenalt undantag! Chefen frågade om jag var upptagen imorrn, och det krävdes inte många nanosekunders betänketid innan jag klämde fram ett "japp"!


Lördag då. Då blir det fest. Jag måste aktivera mig med roliga aktiviteter när min päronbakelse (läs flickvän) inte är hemma. Annars blir man ju tokig. Faan, en månad till vi ses nästa gång =(.. Men men, det går nog fort!


Nej nu behöver jag lite mat!


Lustigt..

Malmö central 2008-08-27 kl. 09:06

En man står utanför pressbyrån. Helt alldaglig. Med ett ganska likgiltigt ansiktsuttryck. Han tar fram något ur innerfickan på sin jacka. Det är en deodorant, närmare bestämt en roll-on. Han lyfter på ena armen och rollar, och utför samma procedur med den andra. Utanpå skjortan.
Genialt drag eller bara ett tecken på stress och snurrighet? Vem vet? Jag gick i alla fall därifrån med ett leende på läpparna..

Aaah dessa lördagar...

På lördag morgon kl. 8.08 är jag fri från bojan i fem dagar! Då blir det en skön tågresa till skåneland. Vad har skåne förutom öppna vidder, Kiviks marknad och dansk envishet, undrar ni? Jo, ett objekt som överglänser det mesta: Min tjej.


Vi har ett distansförhållande för tillfället, vilket resulterat i att vi får nöja oss med att ses med två-tre veckors mellanrum. Jobbigt, men ekonomiskt försvarbart. Anyhow, vi har några mysiga dagar framför oss..



Sist vi sågs var förrförra helgen. Jisses sicken lördag vi hade! Jag lovade mina trogna läsare att uppdatera bloggen om detta. Kanske ointressant, "bloggigt" och rentav onödigt? Skitsamma, vi hade en kväll som vrålade fram i hundranittio i alla fall!


George


Kvällen började med ett par väl valda (och väl kylda) öl framför filmen Sideways. Göttans! Sedan pallrade vi oss iväg till, det i framtiden nederlagstippade, Restaurang George på Yxhammargatan (vad fan tänkte jag?).. Anyways, vinet var smarrigt och även maten gick ner efter en skopa kritik till servitören..

Nej, efterrätten intas fan inte här, tänkte vi och styrde kosan mot Babbel, det säkra kortet.


Babbel


Babbels Mascarpone, kaffe och avec gjorde oss inte det minsta besvikna, utan fick oss på riktigt bra humör efter George-fiaskot. Faktiskt på så bra humör att Susanna visslade till sig en bläckpenna och nitiskt började markera vartenda stavfel, syftningsfel och grammatiska fel i deras meny. Hon vet hur man styr upp en fest!
Servitören blev snart varse om Susannas preussiska förakt för svenska folkets brister i språk, och bad henne helt sonika att vänligen syna resten av menyerna! Så där satt vi, med varsin penna, varsitt glas och korrekturläste menyer på lördagskväll. Kan det bli mer hardcore än så här? Slut på det roliga, nu tar vi varsin styv drink och glider vidare mot nästa stopp!


Bishop's


Ååååååh, my second home away from home! Här finns allt man kan önska sig av livet! Eller ja, öl i alla fall.. Tog en Bollox! från Dugges och bänkade mig med min flickvän och hennes japanska lager på uteserveringen..

Trevligt folk i varje hörn, folk från en liten skånsk ort där min mor bor och en irländare, tillika min potentiella framtida musiklärare. Det visade sig att vi bor på samma gata. Helskönt.

Nepp! Nästa plejs!


Harrys


Nu jävlar ska plastkortet få visa vad det går för! Och det gjorde det. Inte så många minnen från dansgolvet, mer än att alla var där. Alla som var något, vill säga. ;)

De sålde öl där också..

Nej, upp tidigt imorgon, SJ waits for no one! Marsch i säng!


döfräck!

De som känner mig vet att jag har en passion för (som min svåger skulle uttrycka det) gammal skit.
Och kan man verkligen titulera sig med "el Pedros mate", så vet man att italienska scooters inte utgör ett undantag..

Detta kan vara något av det fräckaste jag sett.




Det bästa av två världar!

Karibien

Nu är bara 61 dagar kvar.

Wheeeeeeeeeeeeee..!!

Det var bara det.

                          

                          

Portad.

Jag är portad. Från en hemsida. Det är förjävligt.

Jag snackar om http://www.guinness.com/. Det är en sida jag varit inne på hundra ggr, men sist blev jag inte insläppt, utan istället fräckt omdirigerad till en organisation som heter Century Council (http://www.centurycouncil.org/). Det gick upp för mig att detta satansverk var en nykterhetsorganisation som lägger ner en del krut på "underage drinking".

Va fan!?

Jag fattar inte.. Tycker Guinness att jag har problem? Är jag alkoholist? Men framförallt: är jag minderårig?!
Jag får nog rannsaka mig själv.

Nu tror ju inte jag på fulla allvar att Guinness är oroliga för min hälsa, utan att en politisk inblandning ligger till grund för detta. Alla som varit inne på en vin-, sprit- eller ölhemsida vet att man har två val:

1. Jag har fyllt 18 år

2. Jag är under 18 år

Finns det någon frisk själ som någonsin tryckt på den sistnämnda? Jaja, skitsamma, de måste ju ha detta enligt lag. Jag har förmodligen råkat välja ett för sent födelseår på Guinness' sida. Men är det 23-årsgräns på Irland?? Det hindrade inte mig ett skit när jag var där i allafall. Jaja, jag får väl försöka tömma mina cookies, det kanske hjälper.

Phuuh.. Jag blir så förbannad.

Bandtips..

Shudder to think.

Mycket bra band, nischat mot glamrocken.. Omöjligt att få tag på skivor tydligen, men tack vare medverkade låtar i Todd Haynes kanonrulle Velvet Goldmine från 1998, så finns mycket godis upplagt på youtube.
Jag älskar youtube. Klipp från filmen hittar du i inlägget om Velvet Goldmine.


Velvet Goldmine

Lite fakta om Velvet Goldmine, en film som ligger mig varm om hjärtat:

Det är en stjärnspäckad film av Todd Haynes, en musikälskande regissör som även gjort den nyligen släppta I'm not there om Bob Dylans liv. Också sjukt bra gjord.

Anyways, Velvet Goldmine baseras på David Bowies uppgång och fall, eller snarare Ziggy Stardust-erans stjärnspäckade uppgång och pulverpudrade avslut. Velvet Goldmine är även titeln på en Bowie-låt som vi hittar på B-sidan av Space Oddity från 1975.
En annan stjärna som porträtteras i filmen är bl.a. Iggy Pop, spelad av Ewan Mcgregor (enorm skådespelarinsats! Och så är han så snygg.). I övrigt har filmen en uppsjö av stora skådespelare som alla gör sin del för filmens storhet.

Hör här:

Jonathan Rhys-Meyers
Ewan Mcgregor
Christian Bale
Toni Collette
Eddie Izzard

Need less to say!

Filmen är surrealistisk i sina konstnärliga inslag och väldigt vackert gjord. Man kommer verkligen in i det 60-70-tals-tänk som Haynes vill förmedla. Det känns som man är där på något vis. Om du som jag, är anglofil*, romantiskt lagd och älskar musik och 60-70-talet, var beredd på att du kommer vilja se den gång på gång på gång på gång.. Bara musiken är... aaahh.. *speechless*

"And on winding roads, in crowded clubs and hotel bars - this shipwreck of the streets stirred the daydreams of London trash and glamour, his cigarette tracing a ladder to the stars" - Jack Fairy

Ett litet smakprov! Scenen är en musikvideoinspelning från filmen. Otroligt bra gjord. Klippet är sådär i kvalité, fast sevärt men framförallt hörvärt!


http://www.youtube.com/watch?v=L1y_PRuq7x0




* Anglofil är en person som inte är engelsk, men har ett stort intresse för den engelska kulturen - till exempel språk och dialekter, idrott, musik, film, mat, kläder eller andra kulturyttringar


Alldeles för bakis för att blogga..

Ja nu var det dags igen. Bloggtajm. Det har varit ytterligare en torka i mitt engagemang. Gör vad jag kan för att råda bot på detta.

Som titeln antyder är jag ganska redigt bakis idag. Det var inte alls meningen. Jag jobbade till 15.30 igår, och var fast besluten att bege mig till gymmet vid approx 16.30. Gymmet stängde dock 14.00. Skit. Tog min brassestol och satte mig i den soliga trädgården. Bra val. Valde att senare haka på en förfest, med privattransport från dörr till dörr dessutom! Bra start på en potentiell succékväll.. På med skjortan och iväg bara. Eller som Ebba von Sydow hade sagt:

Okeeeeeiii giiiirls! Kvällens outfit! En jättesöt vit skjorta utan krage, trendiga jiiiiiins från Edwin, svarta helrätta skinnskor från Björn Borg och en röd Lyle & Scotttröja över axlarna för en ledig boy-next-door-look! Veckans tips från Ebba!

Ja hon är för bra den där Ebba. Och äkta. Och djup.


Hursomhelst, kvällen var vansinnig, to say the least. Körde principen "varannan vatten", med en liten modifikation. Jag körde varannan folköl. Hjälpte inte ett dugg, blev precis lika full ändå. Typiskt.
Okej! Harry's blev i allafall kvällens tillhåll (början bli mer regel än undantag), och i vanlig ordning lyckades jag undvika 18 meter kö med hjälp av min charm.

(Oooooh nu hör jag Wylde Ratz - T.V. Eye som får mig att stanna upp i bloggandet för några minuters njutning.)

Dansgolvet då.
Jag sprang på massa bekanta ansikten, bl.a. Jennie The Hurricane*, som var på danshumör och som desperat försökte undvika en herre vi kallar "barberaren". Han ville ha henne med till sin "salong" tydligen. Tror han lyckades?
Sprang även på musikoraklet Gunnar (Skivlagret-Gunnar), en herre i sina bästa år, med steppskorna hårt snörade kvällen till ära.
Någonstans i vimlet lyckades jag ta ett break för en tre-varvs-snurr på Harry's dance pole. Förvånade mig själv faktiskt! Ovationerna var stående (fast några tyckte nog att jag var lite jobbig)! Who cares? Inte den här snubben!

Jaaaa, vad hände mer då?

Ja just det! En nobbad tjej såg sin chans till revansch när lamporna tändes i lokalen, och tittade på mig och sa:
"Vad svettig du är." Det tyckte jag var roligt.
Sedan fick jag även skörda lite kändisskap från Sailor-utekvällen. En tjej kommer fram med sin mobil och visar en bild på mig i sjömanskostym och frågar: "Är det du??" Hahah.. det var också roligt. Alltogether var det en skojig kväll!
Men Susanna hade fått fel vägbeskriving och hamnade tydligen 34 mil fel! Jädra tabbe.. Det får vi ta igen på Starshine i Ystad nästa helg! =)


Mer minns jag nog inte.. Men det kommer nog! Nu blir det mer bakiskaffe och Ipren.







* Jennie. För mer info, se tidigare inlägg "Party like a rockstar, drink like a sponge!"

Lunarstormers..

Fasen, jag hinner nästan aldrig skriva nåt på min blogg. Men då är det ju som det ska vara! Jag lovade mig själv att inte fastna i det där maniska Lunarstorm-beteendet. Spela inte så jävla oskyldiga, ni vet precis hur man var. Och ni är fortfarande sådana, fast nu stavas beteendet "Facebook" istället.. Jisses.

Idag blev det ett kort, lite småsurt inlägg. Har fortfarande lust att uppdatera er om helgen dock.. Hmm, får göra detta imorgon. Ska upp 4.55, så det är nog dags att sova nu. Over n' out.


Dagen som så.

Listan är avbockad. Helt otroligt. Jag har till och med haft tid att ha trevligt idag! Det är inte illa. Klockan är nu lite över 21, och jag ska ta disken som står i köket. Inte mycket förvisso, men tillräckligt mycket för att löftet till mig själv om att faktiskt diska den idag, ska lämnas sviket.. Vilken jobbig mening det blev.

I morgon blir det jobb igen. Inget speciellt tror jag, bara en vanlig torsdag. Men efter skiftet är det dags för att chockväcka discobögen i mig, för då lirar Boney M på torget i Borås! Det får inte missas!

Nej nu fastnade jag framför datorn ändå! Ut i köket o diska med daj, pajkajävel..




Boney M, anno 1977.

Kan vi vänta oss samma underbara
utstyrsel även på torsdag kväll?

Sometimes I just feel like you never notice me...





S

Så börjar hennes namn. Men hennes namn är bara början av den finaste symfoni som finns.

På fredag är hon här, hos mig. Då blir jag hel igen.

Onsdag.

Jahapp, imorrn är man ledig då. Men är man verkligen ledig när man inte jobbar? Nepp, inte jag iallafall.

To do:

Fixa visum-ansökningarna
Skälla på Glocalnet
Gå till banken och aktivera mitt nya bankkort
Adoptera en ny mobiltelefon
Gymma
Klippa mig


Det var den dagen det.

Aaaaaaaaaaaaaaaahhh!


Herregud, sicken jävla soppa jag befinner mig i. Allt som kan gå fel har fan i mig gått fel det senaste.



Mobilen.


Mobilen började brusa hysteriskt vid samtal. Lösning: Kastade den förbannat hårt i golvet. Resultat: Sprucken display, vilket innebär en omöjlighet att sms:a, kolla nummer och ringa den man vill. Med andra ord, mitt sociala liv har fått sig en rejäl törn.



Internet har kukat ur*.

Skaffade bredbandtelefoni, vilket skulle vara billigare och bättre för mig som inte använder min hemtelefon så mkt. Bytet innebar även ett byte av modem. Detta modem har fuckat upp min vardag rätt rejält. Jag satt hela min lediga dag igår och snackade med en dryg norrlänning på Glocalnets supportlinje, MED MIN NYSS PÅFYLLDA KONTANTKORTSTELEFON! Det slutade med att pengarna tog slut, men killen hade brains nog att ringa upp mig. Bra där. Kom fram till att routerjäveln jag använder, inte samarbetar med mitt modem. Ägaren till routern befinner sig just nu i Las Vegas och jag kan därmed inte installera om routern.

Nu har jag dock bytt tillbaka till mitt förra modem tillfälligt. Mest p.g.a. dåligt samvete för att grannen betalar mig för att kunna snylta på mitt bredband. Det sjuka är att jag måste skicka tillbaka mitt gamla modem till Glocalnet för att inte straffas med en avgift på 500 spänn! De hade ju fan till och med glömt att skicka mitt nya modem! Det som inte ens funkar! Ska man behöva ringa och argumentera om sånt?? Glöm avgiften, ass wipes!
Nytt försök med norrlänningen imorrn.



Bankkortet.


Jag har aldrig haft strul med det. Aldrig någonsin faktiskt. Men men, mitt i all skit så var det dags! I onsdags avmagnetiserades det, så jag beställde ett nytt via mail till mitt bankkontor. "Det löser vi!" sa hon. På torsdag morgon tänkte jag vara lite smart och ta ut några lappar inför helgen, så att man "inte står där utan pengar"! Automaten åt upp det, med en belåten rap. Tusan också. Helgen tillbringades på lånade pengar.


Lunchrasten from hell!


Dagens rast innebar delvis ett besök på Elgiganten för att återlämna en hårtrimmer. Kostade förvisso bara 199:- men den var ju kass, så det var bara att pinna dit. Besöket tog 40 minuter. Segare återköps/varuutlämningskö hittar man inte i den här delen av Sverige tror jag nog. Plus i kanten var att de hade satt på Morgan Pålsson-filmen i kön. Helt plötsligt var det en riktigt rolig kö! Skitsamma, tillbaka till det sura. Hela rasten tickade iväg och frustrationen växer. Jag vet vad ni tänker, varför inte ta det nån annan dag? Jag kan ju inte vänta!! Jag behöver pengar till lunchen! Jag har ju fan inget bankkort!!

Rasten slutade i alla fall med ett ruschbesök hos McDonald's och hetsätning i lunchrummet på jobbet. Och vad hör jag? Den där jäääääääääääääääääävla "Don't worry, be happy"-låten från lagret som överröstar mina egna tankar och nervöst tuggande tänder. Springer ut och stänger av den samtidigt som kollegan Carina undrar hur jag mår, eftersom jag verkar ha någon form av panikattack.


Ska inte en rast vara vilsam? Det var nästan skönt att komma ut och jobba igen.


Jaja dagen är inte slut än. Det hinner nog hända någon mer skit.





* Kuka ur. När något inte fungerar, utan går åt helvete. Detta är ett vanligt uttryck i Danmark tydligen.


Fashion. Turn to the left. Fashion. Turn to the right.

_________


"A man should look as though he has chosen clothes with intelligence,
put them on with care and then forgotten all about them."

_________

Party like a rockstar, drink like a sponge!

Jessssss, då var det söndag igen.
Dagen efter ytterligare en lyckad utekväll. Igår var det lite extra bra, vilket självfallet beror på att det var jag som hade förfesten. Det blir alltid bra då. Fan va bra jag är.



Kvällen kom igång i lugnt tempo. Jesper anlände vid utsatt tid, vilket är mer än man kan säga om de andra. Detta var i och för sig helt ok, med tanke på att jag i egenskap av tidsoptimist stod i bara mässingen när Jesper sparkade in dörren.

Anywhooo, Jesper bländar mig med sitt bidrag till sammankomsten, en butelj Tanqueray no. 10. För er icke insatta är detta ginens Rolls Royce. Mycket trevligt. En godare Gin & Tonic får man leta febrilt efter. Bra initiativ Jesper!

Därefter gick kvällen i en faslig takt. Perrine snubblade in med ett brett leende, tätt följd av resterande gäster. Musiken dunkade, ölen flödade och skratten ekade på Hornsgatan under ett par timmar. - Nej, nu överger vi skutan! var det någon som skrek, så det var bara att snöra skorna, och lämna palatset till förmån för Harrys.


Kön till Harrys.

Här gäller det att charma sig fram igenom kön. Fullt godkänt resultat! Avancemang genast, och innan jag vet ordet av 'et står jag vid baren med en Kilkenny i näven. Träffade bl.a. kändisarna Mona och Jennie i kön som även de var lite på kanelen.


Nu spårar det ur.

Alla drinkar på förfesten gör sig direkt påminda hos många i sällskapet, vilket resulterar i partytrick av oanade höjder! Ett kommer jag särskilt ihåg. Det var en tjej i sällskapet som visade hur man tömmer maginnehållet på under en minut! Mycket underhållande och originellt.


Nästa steg: dance moves.

Alkohol och ett kraftigt marinerat självförtroende brukar resultera i en dragning mot dansgolvet i jakt på självbekräftelse. Denna kväll var absolut inget undantag. Gick lite mer våldsamt till än brukligt. Jag ligger på golvet efter en klart godkänd glidtackling signerad Jennie. Hon fick tydligen inte nog av mig i kön, utan satsade självsäkert och fick ner mig på rygg på det klibbiga dansgolvet. Jag repade mig snabbt och kunde fortsätta med mina salsa/break/bugg-inspirerade moves till gängets glädje.


Alla är borta.

Jesper är borta. Perrine är borta. Till och med den där kaxige snubben vid baren är borta! (Vem fan var han egentligen?)

Men där är ju Nathalie! Yes, nu röjer vi en stund till. Förslag om cheeseburgare läggs fram, och de som känner mig vet att diskussion är onödigt i det läget. Mat.


Kvällen rundas av med ett seriöst samtal, med känslor och sånt. Kan nog erkänt att jag egentligen är en mjukis. Inte bra för min image, men så länge det får någon annan att känna sig lite tuffare så är det värt det.


Så går det till när el Pedro svingar bägare. Kanske borde lägga upp några bilder.. Hmm.. vi får se.


Mycket tänkvärt..

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar . Han frågade sedan sina studenter om burken  var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt "ja".

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken , vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen.
Studenterna skrattade.

- Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.
Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.
Småstenarna representerar andra saker som betyder något , som hem, jobb och bil. Sanden representerar allt annat - småsakerna.

- Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.

Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något. Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar. Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.
- Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

RSS 2.0